Με πολλούς από εσάς έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν από διαφορετικές θέσεις και ίσως διαφορετικούς ρόλους, αφού πάνε πάνω από είκοσι (20) χρόνια που έγινε πράξη η επιστροφή στο νησί της Χίου, μετά από πολυετή απουσία λόγω σπουδών αρχικά, αλλά και απόκτησης εργασιακών εμπειριών αργότερα.

Καταρχήν γνωριστήκαμε στην Chios Compulink (Γ. Μιχαλιώδης & Σια Ε.Ε.), κάπου εκεί στην αρχή της οδού Βενιζέλου, όταν εν έτη 1996 εγκαταστήσαμε τον πρώτο κόμβο παροχής υπηρεσιών Internet (ISP) στο Βόρειο Αιγαίο και έναν από τους πρώτους πανελλαδικά (αριθμός άδειας από την Ε.Ε.Τ.Τ: 1).

Μετά από τρία (3) περίπου χρόνια συναντηθήκαμε στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε. Εκεί, όπου στις αρχές του 1998, στήθηκε ο πιο αξιόπιστος συμβουλευτικός, μελετητικός και υποστηρικτικός μηχανισμός της τοπικής αγοράς και κοινωνίας γενικότερα που, αναπτύχθηκε όχι μόνο στο νησί της Χίου, αλλά και πανελλαδικά αποτέλεσε δείγμα καλής πρακτικής. Από το 2002 μάλιστα μέχρι το τέλος της προ-Καλλικρατικής εποχής (31/12/2010) είχα την ευκαιρία και την τιμή να “τρέχω” όλη την εταιρεία.

epitro

Σήμερα, μετά από τις πραγματικά σημαντικές εμπειρίες που μου έδωσε η γνωριμία με την Χιώτικη αγορά και τον τόπο, τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους, τους κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλά και τις ευκαιρίες και προοπτικές που ο Χιώτης ξέρει να “πιάνει από τα μαλλιά”, ωρίμασε γενικότερα η ιδέα του ενός γραφείου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενός γραφείου που προσδοκά να γίνει ο αξιόπιστος συνεργάτης των τοπικών επιχειρήσεων και των εν δυνάμει (νέων) επιχειρηματιών.

 

Στην προσπάθεια αυτή, δεν είμαστε μόνοι μας.  Με συνεργάτες που καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα και διαθέτουν πλούσιες εμπειρίες, α άνθρωποι που ο καθένας στο χώρο του διαπρέπει και που με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του εγγυάται την πολυεπίπεδη και διεπιστημονική αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και που όλοι βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται σήμερα για τον Γιάννη Γεραγωτέλη και την ομάδα του (KiNNO) που, εγκατεστημένοι στην Αθήνα, εξειδικεύονται σε θέματα διαχείρισης της καινοτομίας, και τον Μίλτο Σταμπουλή που με την εταιρεία του (Γνώση Αναπτυξιακή) από την Θεσσαλονίκη είναι ειδικοί σε θέματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Πεποίθησή μας είναι οτι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και οτι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το προετοιμάζουν. Εμπειστευθείτε μας!