Ευνοϊκά δάνεια για τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά

Μια νέα δράση για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης. Η δράση, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τουρισμό, σε όλα τα νησιά (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού κ.ά.).

Θα παρέχονται δάνεια ύψους 10.000 – 30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, ειδικά για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων με μηδενικό επιτόκιο, για την υλοποίηση ενεργειών εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, αισθητικής βελτίωσης και κάλυψης λειτουργικών αναγκών επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που συμβάλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εντάσσονται τόσο υπό ίδρυση – νέες όσο και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Οι διαδικασίες χρηματοδότησης προβλέπονται απλοποιημένες ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου και σε αυτό θα ενταχθούν επαγγέλματα που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα για τις ΜμΕ ύψους 456 εκατ. ευρώ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν υπάρχει πρόβλεψη να αποκλειστούν όσοι σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα τους σε μικρά νησιά προκειμένου να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι το πρόγραμμα έχει πολύ μικρή χρονική διάρκεια, δύο – τριών μηνών, και δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει τέτοιο φαινόμενο.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Related Posts